Irodalmi pályázat 2021-ben

Tisztelt irodalomszerető nyugdíjas társak!

 

Újra hívjuk és várjuk az őszidő nemzedékének szívesen írogató tagjait. Buzdítjuk Önöket, küldjék el igényesen megformált, élményt nyújtó, szívet-lelket melengető, érdekfeszítő, szép gondolataikat 2021-ben is!

 

2020-ban és sajnos 2021-ben is a vírus helyzet körül forgott az életünk. Ebben az időszakban a két legtöbbet használt kifejezés a küzdelem és az együttműködés. Saját életünkben is számtalan küzdelmet, nehézséget megéltünk, hol sikerekkel, hol kudarcokkal túljutva azon. És számtalanszor megtapasztaltuk azt is, hogy céljaink megvalósításában társakra leltük. Ez inspirálta idei témáinkat:

 

a., ,,Az élet él és élni akar!"

b., Együtt könnyebb!

 

Azt várjuk szerzőinktől, hogy személyesen megélt, vagy családi történetekből fennmaradt eseményeket, történeteket örökítsenek meg, formáljanak irodalmi értékű írássá.

A pályázatra beküldhető irodalmi igénnyel megformált, legfeljebb 6 A/4 gépelt oldalnyi prózai írás és/vagy terjedelmi korlátok nélküli maximum 4 vers.

A pályázat jeligés. Kérjük, hogy az A/4-es borítékban helyezzék el a pályamű két géppel írt példányát (1); valamint tegyék mellé egy kisméretű, zárt borítékban az olvashatóan leírt nevüket, pontos postacímüket irányítószámmal, továbbá telefonos és e-mail elérhetőségüket(2)!

Az A/4-es boríték megcímzése: a feladó helyére írják fel olvashatóan a jeligéjüket, majd írják alá: 2021. évi irodalmi pályázat

A levél címzettje: Nyugdíjasok Országos Szövetsége Budapest Szövetség utca 9. 1074

 

Beküldési határidő: 2021. november 05.

 

2021-ben – a régebbi gyakorlatától eltérően – nincs regisztrációs díj.

 

A névvel, címmel küldött borítékokat a zsűri nem bontja fel, kizárja az értékelésből; továbbá kizárja a zsűri a szerző nevével, aláírásával küldött írásokat is.

Eredményhirdetésre terveink szerint 2022. januárjában kerül sor; a díjjazottak alkotásaiból (a 2022. évi győztesekkel közösen) tervezzük antológia kiadását.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a szakmai zsűri döntése alapján díjazásra nem került alkotások nevet és címet tartalmazó kis borítékját nem nyitjuk fel; így a beküldött pályamunkák az értékelést követően (igény szerint) jelige alapján átvehetők a NYOSZ irodaházában.

Kedves tollforgatóinknak termékeny alkotókedvet, és jó egészséget kívánunk:

NYOSZ Elnökség

 

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk