Idén is lesz országos szellemi vetélkedő. Első körben kérjük a 30 kérdés válaszait (igény szerint küldünk hozzá táblázatot, amit csak ki kell tölteni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), s kérjük a 3 csapattag nevét, elérhetőségét is közölni.

Beküldési határidő: augusztus 20.  

Postacím: Nyugdíjasok Egyesülete 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 15.

A szóbeli forduló októberben Budapesten lesz, a továbbjutott csapatokat júniusban értesítjük.

Jó játékot, sok sikert minden résztvevőnek!

Letölthető teszt

A pályázat értékelő bírálata

Mind mennyiségben, mind minőségben gazdagabb az ez évben beérkezett kéziratanyag, mint a korábbiak. Ennek az okait keresve, elsősorban a témakörök érdekes, gondolatösztönző kijelölését találjuk, de nyilván hatottak a pályázókra életkörülményeink sajátos alakulásának – válságjelenségek, háború – hatásai is. Néhány ilyen, általános jelenség jól érzékelhető ez évben.

A tematikai sokszínűségből kitűnnek azok az írások, amelyek a társadalmi körülményekkel, pozitív és negatív hatásokkal egyaránt foglalkoznak. Gyakran téma a család, a szülők, a gyerekek megjelenése a túlnyomórészt értelemszerűen idős korunkkal foglalkozó szövegekben. Többen foglalkoznak a világjárvány hatásaival a családra, a társadalomra. Gyakori téma az idősek magányossága, de a párkeresés küzdelmei, örömei, elért boldogsága, valamint a közösségben élés feladatai és hatásai is. Több írásban találkoztunk szakrális témákkal is. Semmiképpen nem szeretnénk a „lepontozott” dolgozatokat bírálni, ezért van az, hogy igen terjedelmes, akár jól megírt írásműveket, verseket sem javasoltunk elfogadni, hiszen azok nagyobb közérdeklődésre aligha tarthatnak számot! A bemutatás terjedelme korlátai miatt, sajnos, az elfogadottak érzelmi, tartalmi megformálására, a gondolatgazdagságra, a fogalmazás minőségére, írásonkénti, versenkénti részletes értékelésére sem térhetünk ki, azt az Antológia majdani olvasóra bízzuk!

Az éves fotópályázatunk beadási határidejét 2022. december 1-jéig meghosszabbítottuk, így kategóriánként I/egy, II/hét és III/nyolc pályázó képeiről kértük meg fotóművészünk véleményét, bírálatát, hogy ezúttal is a szerzők nevének ismerete nélkül készítse el. Értékelését itt már a szerzők nevével kiegészítve tesszük közzé. Az első áttekintés után az volt a véleménye, hogy a beérkezett pályázati anyag méltó arra, hogy eredményesnek, színvonalasnak értékeljük az éves pályázatunkat. A képek többsége bemutatja az időskor sokarcú, tevékeny életének, kapcsolataiknak, esetleg gondjainak számos vonatkozását.

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége
és a NYOSZ Elnöksége

2022. június 18.-án (szombaton) 9.30-16.00 óráig
rendezi meg a

XIII. ORSZÁGOS SZENIOR TÁNCFESZTIVÁLT

Gyulán az Erkel Ferenc Általános Művelődési Központban
(5700. Gyula, Béke sugárút 35.)

A rendezvény célja: A rendező szervek lehetőséget biztosítanak az országban működő szenior táncos csoportoknak a bemutatkozásra, tudásuk összemérésére, hagyományaink ápolására. A rendezők célja hogy a táncosok kedvet csináljanak a közönségnek a mozgáshoz, a felnőttkori tánctanuláshoz és az önfeledt szórakozáshoz.
A résztvevő csoportok: társastánc, néptánc és egyéb kategóriában nevezhetnek a rendezvényre.

Nevezési díj: 500.- Ft/fő
A benevezett, fellépő csoportok teljesítményét szakavatott zsűri értékeli és minősíti. A zsűri értékelése alapján a versenyzők különdíjban, arany, ezüst, és bronzminősítési fokozatban részesülnek.
Minden résztvevő csoport oklevélben és egyéb tárgyjutalomban részesül.

Vendégeinknek a belépő díj: 700.-Ft/ fő

A jelentkezési lapot olvashatóan, pontosan és értelemszerűen l e g k é s ő b b 2022. június 02-ig kérjük megküldeni a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége (5600. Békéscsaba, Dózsa György út 35.) címére.
A jelentkezési lap - kötelező mellékleteként a fellépőkről – egy 10-12 soros (géppel írott, jól olvasható) bemutatkozást is feltétlenül kérünk megküldeni.
A jelentkezési lap letölthető még a www.bekesnyugdijasok.hu honlapról is, mely tartalmazza a rendezvény programját.

Érdeklődni az alábbi telefonszámokon lehet: Szrenka Pálnénál +36(30)349-3789, vagy a Szövetségnél a +36(30)209-1705 számon.
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szrenka Pálné sk. a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk