Nyugdíjas Természetbarátok Országos Találkozója,
XII. Bakony Túra.
2019. június 27-28.

A Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége XII. alkalommal rendezi meg az Országos Bakony Túrát.
Tekintettel a rendezőkhöz beérkezett kérésekre,  az idei évben a túrára érkezők több lehetőség között választhatnak. Alapvetően marad a hagyományos Porva, Csesznek (1-2) vasútállomásról induló két útvonal, de kiegészül egy újabb lehetőséggel is.Első(1), a hagyományos túra, a Cuha patak völgyében, öt kilométeres útvonalon egy nagyon kellemes sétát lehet tenni Vinyéig. A nehézséget az jelenti, hogy az út közben a patakon nyolc esetben kell átmenni és ennek leküzdése ügyességet és leleményességet igényel. A nehézség annak a függvénye, hogy a rendezés időszakában mennyi csapadék volt a patak vízgyűjtő területén.

Második(2), a Porva állomásról indulva Hódos ér - Vinye útvonalat választhatják, ami 7-7,5 kilométeres útvonal, egy-két helyen jelentős szintemelkedést is le kell küzdeni. Ez nem érinti a Cuha patakot, de a szép bakonyi látnivalókban ez is bővelkedik.

Harmadik(3), akik egy új túrára vállalkoznak, előzetesen a jelentkezéskor jelezniük kell, hogy ezt a útvonalat szeretnének teljesíteni. Veszprémből távolsági busszal elmennek Csesznekre (busz miatt kell az előzetes jelentkezés) Cseszneken megnézik az ott található nagyon szép kilátást nyújtó várat és egy 7 kilométeres útvonalon átjönnek Vinyénre, ahol a többiekkel megebédelnek és vonattal mennek vissza Veszprémbe.

A rendezők hívják és várják a résztvevőket az ország minden részéből, mert a természetet szerető minden magyar embernek egyszer az életében a Bakonynak ezt a részét látnia kell.  Kérjük, hogy a jelentkezéseknél már előre jelezzétek, hogy hányan melyik túraútvonalon szeretnétek részt venni. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a túrákon csak jól „bejáratott”, kényelmes és vízhatlan sportcipővel ajánlott részt venni.

Program ajánlatunk:

Megérkezés Veszprémbe 2019. június 27-én 10.00 – 13.00 között. A vasútállomáson, vagy a buszpályaudvaron a csoportok házigazdái fogják várni a túrára érkezőket. A vendégek elhelyezése vagy középiskolai, vagy a hittudományi kollégiumban lesz. Ebédet erre a napra a csoportok által jelzett igények szerint tudunk biztosítani (éttermi, vagy gyorséttermi lehetőségek az előzetes egyeztetésnek megfelelően).
15.00 –tól a veszprémi városnézés, vagy séta a Kolostorok völgyében. Előzetes megbeszélések szerint már ezen a napon is tehetünk egy túrát a közeli Csatár hegyre.
18.00 – tól esti program az igényeknek megfelelően, külön egyeztetés alapján, esetleg közös vacsora.

Június 28-án reggel indulás Porvára vonattal, vagy Csesznekre busszal, a vállalt útvonalaknak megfelelően kialakítjuk a csoportokat.
Ebéd Vinyén.
Visszautazás Veszprémbe az ebédet követően.

Lehet választani - a péntek estét is Veszprémben töltitek, vagy a hazautazás között. A szombati hazautazás azért jó, mert így kényelmesen meg lehet csinálni a városnézést és a túra programokat, és délután még valamilyen más program is bevállalható.
Szombat délelőtt még ajánlott egy kirándulás Zircre, vagy Veszprémi Állatkertbe.

Jelentkezési határidő (a szállást időben le kell foglalnunk): május 20.
Akik június 28-án csak a túrára jönnek, Vinyén az ebéd megrendelése miatt június 18.
Elérhetőségek: Demeter Ferenc   06/20/989-9684  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Demeter Ferenc 8200 Veszprém Vilonyai út 3/B

A részvétel szándékot lehetőleg írásban kérem jelezni, a létszám módosulást a rendezvény előtti tíz napig a tudjuk elfogadni.

Köszönettel  Demeter Ferenc


Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk