Tisztelt irodalomszerető nyugdíjas társak!

Idén 25. alkalommal újra hívjuk és várjuk az őszidő nemzedékének szívesen írogató tagjait. Buzdítjuk Önöket, küldjék el igényesen megformált, élményt nyújtó, szívet-lelket melengető, érdekfeszítő, szép gondolataikat 2023-ban is!

Ezek a gondolatok inspirálták idei témáinkat:

  1. A szeretet ereje
  2. Humorral könnyebb az élet

Azt várjuk szerzőinktől, hogy személyesen megélt, vagy családi történetekből fennmaradt eseményeket, történeteket örökítsenek meg, esetleg kitalált történeteket formáljanak irodalmi értékű írássá.

A pályázatra beküldhető irodalmi igénnyel megformált, legfeljebb 6 A/4 gépelt oldalnyi prózai írás és/vagy terjedelmi korlátok nélküli maximum 4 vers.

A pályázat jeligés. Kérjük, hogy az A/4-es borítékban helyezzék el a pályamű két géppel írt példányát (1); valamint tegyék mellé egy kisméretű, zárt borítékban az olvashatóan leírt nevüket, pontos postacímüket irányítószámmal, továbbá telefonos és e-mail elérhetőségüket (2)!

Az A/4-es boríték megcímzése: a feladó helyére írják fel olvashatóan a jeligéjüket, majd írják alá: 2023. évi irodalmi pályázat

A levél címzettje: Nyugdíjasok Országos Szövetsége Budapest Szövetség utca 9. 1074

Beküldési határidő: 2023. november 05.

2023-ban sincs regisztrációs díj.

A névvel, címmel küldött borítékokat a zsűri nem bontja fel, kizárja az értékelésből; továbbá kizárja a zsűri a szerző nevével, aláírásával küldött írásokat is.

Eredményhirdetésre terveink szerint 2024. januárjában kerül sor; a díjazottak alkotásaiból tervezünk antológia kiadását.

Nyugdíjasok Országos Szövetsége

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk