Tisztelt irodalomszerető nyugdíjas társak!

Újra hívjuk és várjuk az őszidő nemzedékének szívesen írogató tagjait. Buzdítjuk Önöket, küldjék el igényesen megformált, élményt nyújtó, szívet-lelket melengető, érdekfeszítő, szép gondolataikat 2020-ban is!

Idei pályázatunk témájául kettőt választottunk:

a., Unokázni jó!
b., A munkát dalolom!

Azt várjuk szerzőinktől, hogy személyesen megélt, vagy családi történetekből fennmaradt eseményeket, történeteket örökítsenek meg, formáljanak irodalmi értékű írássá.
A pályázatra beküldhető irodalmi igénnyel megformált, legfeljebb 6 A/4 gépelt oldalnyi prózai írás és/vagy terjedelmi korlátok nélküli maximum 4 vers.
A pályázat jeligés. Kérjük, hogy az A/4-es borítékban helyezzék el a pályamű két géppel írt példányát (1); valamint tegyék mellé egy kisméretű, zárt borítékban az olvashatóan leírt nevüket, pontos postacímüket irányítószámmal, továbbá telefonos és e-mail elérhetőségüket(2)!
Az A/4-es boríték megcímzése: a feladó helyére írják fel olvashatóan a jeligéjüket, majd írják alá: 2020. évi irodalmi pályázat


A levél címzettje: Nyugdíjasok Országos Szövetsége Budapest Szövetség utca 9. 1074

Beküldési határidő: 2020. november 05.

2020-ban – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – nincs regisztrációs díj.

A névvel, címmel küldött borítékokat a zsűri nem bontja fel, kizárja az értékelésből; továbbá kizárja a zsűri a szerző nevével, aláírásával küldött írásokat is.
Eredményhirdetésre terveink szerint 2021. januárjában kerül sor; a díjazottak alkotásaiból (a 2019. évi győztesekkel közösen) tervezzük antológia kiadását.
Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a szakmai zsűri döntése alapján díjazásra nem került alkotások nevet és címet tartalmazó kis borítékját nem nyitjuk fel; így a beküldött pályamunkák az értékelést követően (igény szerint) jelige alapján átvehetők a NYOSZ irodaházában.

Kedves tollforgatóinknak termékeny alkotókedvet, és jó egészséget kívánunk:
NYOSZ Elnökség

 

 

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk