Tisztelt irodalomszerető nyugdíjas társak!

Idén 24. alkalommal újra hívjuk és várjuk az őszidő nemzedékének szívesen írogató tagjait. Buzdítjuk Önöket, küldjék el igényesen megformált, élményt nyújtó, szívet-lelket melengető, érdekfeszítő, szép gondolataikat 2022-ben is!

Az egyik témánk – Nyugdíjasan – hasznosan! - már szerepelt a 24 év alatt, a legtöbb pályázó érdeklődését ez a téma keltette fel ez idáig. Bízunk abban, hogy idén is így lesz…

A másik téma pedig egy mindig időszerű emberi magatartást idéz – a küzdelmet -, mely számtalan életmű napi „velejárója”, így irodalmi igényű megfogalmazások ihletője is lehet.

Ezek a gondolatok inspirálták idei témáinkat:

a., Nyugdíjasan – hasznosan!

b., Az ember célja a küzdés maga (Madách)

Azt várjuk szerzőinktől, hogy személyesen megélt, vagy családi történetekből fennmaradt eseményeket, történeteket örökítsenek meg, esetleg kitalált történeteket formáljanak irodalmi értékű írássá.

A pályázatra beküldhető irodalmi igénnyel megformált, legfeljebb 6 A/4 gépelt oldalnyi prózai írás és/vagy terjedelmi korlátok nélküli maximum 4 vers.

A pályázat jeligés. Kérjük, hogy az A/4-es borítékban helyezzék el a pályamű két géppel írt példányát (1); valamint tegyék mellé egy kisméretű, zárt borítékban az olvashatóan leírt nevüket, pontos postacímüket irányítószámmal, továbbá telefonos és e-mail elérhetőségüket(2)!

Az A/4-es boríték megcímzése: a feladó helyére írják fel olvashatóan a jeligéjüket, majd írják alá: 2022. évi irodalmi pályázat

A levél címzettje: Nyugdíjasok Országos Szövetsége Budapest Szövetség utca 9. 1074

 

Beküldési határidő: 2022. november 05.

 

2022-ben – a régebbi gyakorlatától eltérően – nincs regisztrációs díj.

A névvel, címmel küldött borítékokat a zsűri nem bontja fel, kizárja az értékelésből; továbbá kizárja a zsűri a szerző nevével, aláírásával küldött írásokat is.

Eredményhirdetésre terveink szerint 2023. januárjában kerül sor; a díjazottak alkotásaiból tervezünk antológia kiadását.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a szakmai zsűri döntése alapján díjazásra nem került alkotások nevet és címet tartalmazó kis borítékját nem nyitjuk fel; így a beküldött pályamunkák az értékelést követően (igény szerint) jelige alapján átvehetők a NYOSZ irodaházában.

Kedves tollforgatóinknak termékeny alkotókedvet, és jó egészséget kívánunk:

NYOSZ Elnökség

Keresés

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információk