Október 28. Miskolc – Jótékonysági Operett Gála

Füzesséri Józseftől, Szikszó polgármesterétől, a rendezvény ötletadójától megtudtuk: nemes cél vezérli a művészeket a gálán. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a lakosság 31 százaléka él nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásában részesül. Ezért fontos az aktív korú emberek számára, hogy segítséget adjanak azoknak, akik tisztességben dolgoztak végig egy életet.

A szervezők úgy gondolták, hogy egy olyan szervezeten keresztül juttatják el a támogatást részükre, amely sokat tettek eddig a megye nyugdíjasaiért. Ezért esett a választás a B.A.Z Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségére. Teszárovics Miklós, a szövetség elnöke arról beszélt, hogy a céljuk elsősorban az érdekvédelem, hogy javítsák a tagok anyagi, szociális, testi, lelki és szellemi körérzetét sajátos eszközeikkel. Jelenleg a megyében 68 nyugdíjas klub és szervezet a tagjuk. Tanácsadással, segítségnyújtással, szabadidős és kulturális programokkal járulnak hozzá az idősek jólétéhez.

A jótékonysági operett gálán fellépett Szendi Szilvia, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Peller Károly, Egyházi Géza, Kovács Gábor. Megnyitotta Némethné Jankovics Györgyi, a NYOSZ elnöke.

Az esten Macskássy Izolda képeiből árverést tartottak: a művésznő a befolyt összeg 50 százalékát ajánlotta fel az idősek szervezetének, a Borsod megyei NYÉSZ-nek.

image016

kezdőlap

Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo