Október 25. Békéscsaba – Idősek Világnapja – Kolbászfesztivál

Az idén szintén a helyi hagyományokra építve 17. alkalommal rendezték meg október 24. és 27. között Békéscsabán a Kolbászfesztivált. A négynapos fesztiválon kiemelt figyelmet kapott a fiatalokra, a nyugdíjasokra, a családokra épülő programok sokasága a szombati „nagy kolbászkészítő" nap mellett.

25-én pénteken egész nap a nyugdíjasokról szólt. A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a színvonalas megyei Idősek Világnapja rendezvényét Szrenka Pálné Erzsike vezetésével a Kolbászfesztivál nagysátrában rendezte meg. A megnyitó, a köszöntők, a megemlékezés és elismerések átadása után kezdetét vette a megyei Nyugdíjas Kolbászkészítő Verseny. A hagyományos kolbászkészítő versenyre 46 nyugdíjas csapat nevezett be és a legjobb tudásukat beleadva kezdték el „gyúrni" a friss kolbászt. A hagyományos disznótoros ebéd (hurka, kolbász, cigánka) elfogyasztása után és a kolbászgyúrás alatt is Márió és zenekara szórakoztatta a megyéből az Idősek Világnapjára és a kolbászkészítő versenyre érkezett több ezer nyugdíjas közönséget. Érkeztek nyugdíjas vendégek Budapestről, Hódmezővásárhelyről és az ország több pontjáról is.

A Kolbászkészítő Verseny délutáni eredményhirdetésén az alábbi szép eredmények születtek: I. helyezést ért el a Mozgáskorlátozottak Egyesülete csapata Számfira László vezetésével Kétegyházáról, II. helyezést ért el a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület csapata Dr. Vass Györgyné vezetésével Sarkadról, III. helyezést ért el a Fegyveres Testületek Nyugdíjas Klubja csapata Kiss Imre vezetésével Orosházáról. A versenyen értékes különdíjban öt nyugdíjas csapat részesült. A nap zárásaként az V.Országos Szenior Táncverseny legeredményesebb tánccsoportja és társastáncosai adtak színvonalas műsort a nyugdíjas fesztiválvendégeknek.

image007

image009

kezdőlap

Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo