Szeptember 21. Encs - Nemzedékek Találkozója

Az Encsi Városi Sportközpontban szeptember 21-én a színpad deszkáin reggeltől kora estig egymást váltották a szereplők 5 éves kortól a 80 felettiekig. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NYÉSZ) és Encs önkormányzata e napon rendezte meg a XI. Nemzedékek Találkozója elnevezésű művészeti szemlét, melyen az öntevékeny amatőr együttesek mutatják be - immár hagyományosan évente - munkájuk, hobbijuk, elhivatottságuk eredményét népes és kivételesen lelkes sok száz fős közönségük előtt.

A szervezők, a megye, az abaúji város, valamint a nyugdíjas szervezetek vezetői az emelkedett hangulatot, a jókedvet, az egymás iránti rokonszenvet, közvetlenséget, illetve ezek fontosságát éppúgy hangsúlyozták mondandójukban, mint a művészetet, az élményszerűséget: a hatást az értelemre, érzelemre. Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnöke köszöntőjében csokorba gyűjtötte, mi fáj leginkább a nyugdíjasoknak, s hogy ezekre milyen megoldásokat kínál a nyugdíjas mozgalom.
Teszárovics Miklós, a NYÉSZ elnöke megnyitójában kiemelte: a megye nyugdíjasainak és nemcsak nyugdíjasainak, minden évben a megye más-más városában megtartandó (több száz fős szereplőgárdát felvonultató) szabadidős összejövetelének Miskolc, Ózd, Tiszaújváros, Szerencs, Alsózsolca, Kazincbarcika, Tokaj, Tiszaújváros, Szikszó, Szerencs után immár 11. alkalommal, most Encs adott otthont.
Nehéz lenne az összesen 32 műsorszámot elsorolni, a méltatás pedig oldalakat "tenne ki". A megye minden tájegységéről voltak együttesek, Girincstől, Hejőkürttől Borsodszentgyörgyig, Bőcstől, Miskolctól Sátoraljaújhelyig. Elhangzottak népdalcsokrok, operett-és operarészletek, táncdalok, versek, népi játék, de döngtek a deszkák a népi táncoktól, táncjelenettől, sőt a rock and rolltól is.

Jövőre Felsőzsolcán, a XII. Nemzedékek Találkozóján találkozhat ismét a széles szereplő gárda és a hasonlóan népes közönség.

image003

kezdőlap

Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo