SZENIOR DALKÖRÖK II. ORSZÁGOS FESZTIVÁLJA

A szervezők a második napon a nyugdíjas dalkörök országos találkozóját, valamint termék-termény bemutatót és vásárt rendezték meg.
A dalos találkozón 26 csoport lépett fel Záhonytól Nagykanizsáig, de volt két szóló énekes és két merész tánccsoport is. Az ország minden megyéjéből érkezett csoportokat az Némethné Jankovics Györgyi elnök asszony köszöntötte. Külön Tokody Ilona művésznőt, opera énekest, aki vállalta azt, hogy a jövőben a NYOSZ „arca” lesz.

A bemutató résztvevőit Csomós Miklós, Budapest főpolgármester helyettese is köszöntötte. Elmondta, hogy számára a zene és a dal sokat jelent, mert az éneklés összeköti az embereket. Az énekekben olyan érzések kerülnek megjelenítésre, ami mindenkiben ott van és ez az, ami megérinti az embereket.
A megnyitót követően egymás után jöttek a bemutatók, amit a közönség nagy figyelemmel kísért, de sokan nézelődtek a sportcsarnok mellett felállított sátraknál is, ahol a különböző cégek termékeivel ismerkedhettek meg.
Egy kis felüdülést hozott az a két csoport, amelyek tánctudásukat megmutatva élénkítették fel a programot. A Senior Öröm Táncklub a csoport hitvallásával hívta fel magára a figyelmet, amikor azt mondják: ”hozzánk partnert sem kell hozni, csak a tánc szeretetét!”
A két szólóénekes nagyon merész feladatot vállalt azzal, hogy minden kíséret nélkül egyedül állt fel a színpadra, ezt a zsűri az értékelésében ki is emelte.
Az ebéd után annyira oldódott a hangulat, hogy egy-egy ismertebb nóta eléneklésébe már a közönség is bekapcsolódott és egy kicsit „aláhangolt”.
A találkozó egyik érdekessége volt, hogy a Vésztői dalkör felkészítője, vezetője, citerása egy Népművészet Ifjú Mestere címet elért fiatalember, Krajcsó Bence.

image017 image019
image021

Az egyéb programokról:

image023Könyvbemutató

image025Akkordeon Harmonika Zenekar

image027
Nyugdíjas kiállítók

image029
Kiállítók sokasága

image031
Gergely Róbert és közönsége

image033
Tábortűz mellett

image035
Fő az ebéd

image037Akadályverseny eredményhírdetés

image039
Háttérmunka

image041
Jó étvágyat!

kezdőlap

Keresés a honlapon:

Elérhetőségeink:

1074 Budapest, Szövetség u. 9.
Tel.: 06/1/210-0326
E-mail: nyosz@enternet.hu

Partnereink:

aidaco


drava hotel


experidance


 

otp travel


solar


stonehenge logo